Barn & Familj

För att fotografera nyfödda krävs det speciella tekniker, utbildningar jag inte ännu har gått. Därför överlåter jag gärna nyföddfotograferingar till utbildade nyföddfotografer. Bebisar från 3-4 veckor och uppåt är däremot väldigt välkomna!

Att fotografera familj betyder att jag får tillbringa en meningsfull stund med det lilla barnet,  familjen med husdjuret, konfirmanderna eller brudparet. Familjefotografering och bröllopsfotografering är inte helt olika varandra,  båda innefattar känslosamma stunder, skratt och tårar. Ni kan välja mellan fotografering i studio, eller utomhusfotografering.

Barnfotografering 3v - 1 år

För mig är det viktigt att barnet får en trygg, avslappnad och inte minst en rolig upplevelse! Vissa barn är blyga till en början, andra barn tågar in i studion som om dom varit där flera gånger innan. En sak jag lärt mig av alla mina barnfotograferingar är att det får ta den tid det tar. Vi stressar inte och vi använder skratt, bus och lek som verktyg till en lyckad fotografering. 

1-års fotografering

När barnet fyller 1 år är det roligt att kombinera en porträttfotografering med en stunds smash-the-cake session. Då börjar vi med stilrena porträttbilder och avslutar med en liten tårta/bakelse som barnet får smaka på och kladda med.

Barnfotografering 1-14år

Trotsig 3-åring, busig 7-åring eller blyg 13-åring? Varje ålder har sin charm och alla är lika välkomna!

Hur ofta är hela familjen med på bild? Det brukar vara så att någon håller i kameran… Många gånger är det faktiskt så att man känner sig mer bekväm bakom kameran än framför och därför blir det inte så många familjebilder med hela familjen. En typ av fotografering som jag har haft några gånger är en vad jag kallar för generationsfotografering. Vad passar inte bättre än att samla mor- och farföräldrar, kusiner och alla barnen. Att göra en gemensam fotografering är så otroligt uppskattat och en investering för alla generationer.

INFORMATION

Om du är intresserad av en fotografering så skickar du en bokningsförfrågan. Du får där möjlighet att kryssa i vilken typ av fotografering du är intresserad av mm.  Några saker som är värdefulla för mig att veta är om ni har några specifika önskemål om tex färg, rekvisita, vem som ska vara med på bilderna, ålder osv. När jag mottagit din förfrågan hör jag av mig till dig så bokar vi in en tid för fotografering.

Prata gärna med barnen om att ni ska göra något roligt, berätta att ni ska träffa fotograf Jessica och om vad som ska hända. Försök se till att barnen är mätta och nöjda. Ta gärna med ett gosedjur, någon leksak och eventuellt ett ombyte om olyckan skulle vara framme. Ibland kan det även vara bra att packa ner några kex, frukt och lite dricka. Många barn är blyga och kan ta lite tid på sig att ”släppa sargen”. Bli inte stressade, irriterade eller nervösa om barnet inte vill vara med på bild, det brukar lossna efter en stund. För mig är det viktigt att både barn och vuxna känner sig trygga, därför leker vi fram leenden och skratt. Jag anpassar mig efter barnen och deras takt. Om det mot förmodan inte alls skulle fungera att fotografera, då bokar vi om.

Pastell och naturfärger blir väldigt fint på bild. Tänk gärna färgmatchning så långt det går. Undvik helst kläder med mycket mönster och gälla färger. Klämmor, keps, hårband, hängslen – detaljerna gör att vi får varierande bilder.

 

Under fotograferingen kommer jag att hjälpa till med positioner, hållning mm. Om jag inte säger något eller ber er göra något särskilt så är det för att jag tycker ni gör alldeles rätt! Jag kommer att prata med er under hela fotograferingen så att ni skall känna er helt bekväma med det vi gör, bilderna ska vara avslappnade och naturliga. Barnen brukar vara väldigt nyfikna på bilderna i kameran, därför visar jag bilder mellan varven så att ni ser att det blir bra. I studion finns det rekvisita för olika tillfällen, men om ni har någon leksak eller annat som ni gärna vill ska vara med på bild – då tar ni med det.

 

Efter vår fotosession laddar jag in bilderna i datorn. Därefter gallrar jag bort bilder som inte tillför er något. Bilderna redigeras (ljus, kontrast, skuggor) och skickas ca 1-2 veckor därefter via länk till ett privat webgalleri. Bilderna, som ni laddar ner på er dator, får ej redigeras om eller ändras.