2021-07-24
Djur och natur, Vingar och Blad

Storksläpp vid Hemmestorps Mölla

Igår var jag på Storksläpp tillsammans med storkfaddrarna Yvonne och Thomas. Vi har lärt känna varandra genom vårt gemensamma fågelintresse, väggarna i ateljén är tidvis fyllda med bilder på fåglar och när Yvonne och Thomas besökte mitt lilla galleri så började vi prata. Just Yvonne och Thomas är storkfaddrar till Ci-Ci som numera tillbringar sin vardag inne i hägnet samt även Holger och Helga vilka har fått två ungar födda i ett bo ovanpå hägnet, de är sk friflygande. Samtliga storkungar som släpptes ut i det fria igår är födda i hägnet på Hemmestorps Mölla utanför Veberöd. På en av Storkarna syns en liten manick, en gps som ska följa storken Anders under färden mot varmare breddgrader. Storken med gps är döpt efter Anders Lundin, programledare på SVT som just nu spelar in en ny säsong av "Mitt i Naturen" där bland annat storksläppet kommer att visas.
Här kan ni se en filmsnutt från hägnet vid Hemmestorps Mölla. https://www.svtplay.se/video/31798355/mitt-i-naturen/storkresan-sasong-1-avsnitt-4?id=KxL1yx4
Vill du se fler av mina bilder

Liknande bloginlägg

Tillbaka till bloggen
Libratica.dev
chevron-down
0
Kundkorgen
Kundkorgen är tomTillbaka till butiken