Grattis till ert stundande bröllop!

Jag älskar att fotografera bröllop och är gärna med från förberedelserna till nattamat och dans. 

För att ni ska få en bild av hur jag jobbar så har jag satt ihop några olika paket med priser, men om ni har andra önskemål eller om ni inte riktigt hittar något som passar er. Då pratar vi igenom era behov och önskemål tillsammans.  

Önskar ni kanske att jag förevigar era förberedelser, när frisören skapar eller när sminket sätts på plats? När tärnorna hjälper till med klänningen, eller när brudgummen fixar till flugan och knyter skorna? Har ni kanske inte sett varandra tidigare under dagen – då kan det vara trevligt med First Look. Vill ni att jag stannar under middagen och förevigar tal och roliga upptåg? När tårtan ska skäras upp? Dansen? Inget bröllop är det andra likt och inget brudpar är det andra likt, låt oss planera er stora dag tillsammans!

Här kan ni se bilder från mina tidigare bröllopsfotograferingar

Detta kan ni förvänta er av mig

Provfotografering och bröllopsmöte

Ca en månad före den stora dagen bokar vi in en provfotografering* så att ni får känna av hur det är att stå framför min kamera. Vi kombinerar provfotograferingen med en pratstund där vi går igenom schema och detaljer. Bilderna från provfotograferingen ingår.

*1 timmes provfotografering ingår vid bokning av 6 timmar och uppåt

Utvalda platser

Innan den stora dagen ”rekar” jag alltid platsen för porträttfotograferingen. Hur står solen vid tidpunkten för fotograferingen? Om det regnar, finns det något stort träd? Att hitta skugga är av stor vikt.

Regn, storm eller hagel

Vid mycket dåligt väder finns det möjlighet till porträttfotografering i min studio på Borgeby Slott. Det kan vara bra att införskaffa fina paraplyer att ta med vid lite duggregn, paraply kan även vara användbart vid gassande sol.

Vigsel

Under vigseln försöker jag göra mig så osynlig som möjligt. Jag rör mig långsamt, fotograferar mest under ingång, när det sjungs en psalm, ringväxling, kyss och utgång. Det förekommer aldrig att jag går in bakom prästen/vigselförrättaren. Ju tidigare ni har möjlighet att informera prästen/vigselförrättaren om att en anlitad fotograf kommer att vara på plats, desto bättre är det.

Klädsel

Under fotografering, vigsel och mottagning klär jag mig diskret och enligt dresscode om det finns.

Mat

Om ni bokat mig för 10 timmar så är jag förmodligen med under middagen. När gästerna äter passar jag också på ladda med energi.

Jag tackar oftast inte nej till en matbit, att fotografera ett bröllop tar mycket energi. Om ni vill bjuda mig på mat så blir jag glad, men att ta med egen mat fungerar såklart också. Det som känns bäst för er! Då det brukar hända många roliga saker under middagen så är det en fördel om jag kan äta någonstans i festlokalen. Jag vill inte missa något!

Hur många bilder får vi?

Ni får alla bilder som blivit bra och som tillför det där lilla extra till minnesbanken om er dag. Jag gallrar bort bilder som är väldigt lika varandra, bilder där någon blinkar, gäspar eller gör någon oangenäm grimas. Jag tar otroligt många bilder under ett bröllop just för att kunna gallra ordentligt. Ett bröllop på 10 timmar brukar resultera i 800-1000 bilder.

Jag förbehåller mig rätten att använda bilderna i portfolie och till egen marknadsföring om inget annat skriftligt avtalas.

När får vi bilderna?

Inom ett par dagar efter ert bröllop skickar jag några bilder till er, jag plockar några russin ur den stora kakan som ni direkt kan visa nära och kära. Inom 2-6 veckor skickar jag resterande bilder via en länk till just ert privata galleri. 

Vad händer om din kamera går sönder under vårt bröllop?

Jag använder mig alltid av två kameror. I varje kamera finns dubbla minneskort, varav det ena fungerar som direkt back up. Extra batteri packas också med. När jag kommer hem till kontoret laddar jag in bilderna i datorn och gör ytterligare en backup till en extern hårddisk.

Vad händer om du blir sjuk?

Det ska oerhört mycket till för att jag inte ska kunna utföra mitt uppdrag. Men, om jag på grund av egen eller nära anhörigs sjukdom, olycka, dödsfall eller annan allvarlig kris inte kan närvara på utsatt datum kommer jag självklart att göra mitt yttersta för att hitta en vikarierande fotograf.

Kan vi ses för ett förutsättningslöst möte?

Självklart! Jag träffar er gärna.

Fri support

Det är många frågor och funderingar som dyker upp under resans gång. Ni har fri support – jag är endast ett e-mail eller samtal bort.

Övrigt

Studio By Lingerts innehar F-skattsedel (bylingerts SE-7312104024-01)

Medlem i Svenska Fotografers Förbund

Vid bokning tar jag en bokningsavgift på 50% av angivet pris, detta för att bokningen skall vara giltig. Vid betalning av slutfaktura dras bokningsavgiften av. Bokningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning, däremot flyttas den med om ombokning skulle ske vid oförutsedda händelser.

Avtal skriver vi alltid, en trygghet för både er och mig.

Vid resor längre än 40km tur och retur från Borgeby Slott tillkommer det en reskostnad om 40kr/mil.

Jag förbehåller mig rätten att ändra prislistan. Ni som redan bokat behåller givetvis överenskommet pris.

Om ni har frågor som ni inte får svar på här ovan så tveka inte att kontakta mig! 

 

%d bloggare gillar detta: