Välkomna till Slottsstudion på Borgeby Slott
2022-09-03

Anna-Karin och Jörgen

En heldag med detta härliga par! Min vapendragare @blomsterfen och jag möttes upp på Barsebäcks Badhotell på förmiddagen där brudparet bott sedan kvällen innan. @blomsterfen såg till att vackra blomster förgyllde dukningen, hon gjorde även den magiska brudbuketten som bruden fullkomligt älskade! Jag passade såklart på att föreviga så mycket detaljer som möjligt i festlokalen innan det var dags för brudparet att göra entré. Anna-Karin och Jörgen hade önskat att first look och porträttfotografering skulle ske med Barsebäcks Badhotell som bakgrund. First look blev förtrollande, alla first look är förtrollande! Det är en sådan magi – en sådan härlig känsla att se när brudparet möts för första gången den dagen. Oavsett vilken ålder, eller hur länge man varit tillsammans så är det en wow-stund. Efter first look begav vi oss ner till stranden där vi fortsatte porträttfotograferingen. Som ni kan se på bilderna så var vädret väldigt ostabilt, regnet hängde tungt i luften och de dramatiska molnen var oroväckande gråa ett tag. Men, håll med om att det blev häftiga bilder? Brudparets två söner mötte upp och vi tog fina familjebilder på stranden. En av pojkarnas corsage gick sönder och förtvivlan uppstod, förberedd på alla händelser så hade jag givetvis säkerhetsnålar i väskan och kunde fixa till pojkens corsage så det satt på plats ordentligt. En välbehövlig paus med lite snacks innan det var dags för avfärd mot kyrkan. Med bilen full av kamerautrustning, parets båda söner och brudens syster åkte jag till Hofterups kyrka. Logistikfrågan löste jag genom taxiservice, alltså ni förstår? En bröllopsfotograf har många sysslor!

I kyrkan möttes jag av prästen, några gäster och den fantastiska sångerskan Carolina Söderman. Om ni någon gång behöver en sångerska så kontakta Carolina! Brudgummen som bokat Carolina tipsade mig om att gå in och lyssna på henne före vigseln, det var ett tacksamt tips för det var gåshud och tårar hos alla – ja, även hos fotografen trots att jag lyssnat på henne före. Vigseln var fin, en av parets söner var väldigt rörd och prästen såg till att trösta honom mellan varven.

Brudparets bil var för dagen iklädd med rosett, den fick även ballonger och en tillfällig registreringsskylt “Just Married” så när det var dags för gästerna att dra sig mot Barsebäcks Badhotell för mingel och festligheter så tog brudparet en liten tur i sin skinande bil. Middagen var otroligt god, jag fick en portion jag också! I ett angränsande rum, precis som jag önskar. En tugga, ett tal, en tugga, ett upptåg, upp och ner på stolen – men jag missar ingenting. Hanna som driver Barsebäcks Badhotell såg till att både jag och Stefan som skulle spela på kvällen hade mat och dryck, jag kände mig riktigt bortskämd!

Under middagen var det många tal, brudparet fick bygga lego och rita av varandra utan att titta på pappret. Oj vad jag skrattade! Tårtan var så fin, till och med den var dekorerad med små minibuketter skapade av @blomsterfen. Tårtan var hög, golvet lite ojämnt så det var inte utan att vi var lite oroliga för att det lilla brudparet i toppen på tårtan skulle dimpa ner. Det klarade sig tack och lov!

Efter tårtan smet jag och brudparet ut för att ta några solnedgångsbilder. Det var precis vi hann innan solen gick ner i horisonten.

Det var en härlig dag och jag är så stolt över att ni valde just mig som er fotograf. Tack.