Välkomna till Slottsstudion på Borgeby Slott
2022-08-20

Johan och Natalie

Så mycket glädje! Som jag har skrattat med detta par, jag älskar deras humor och vilken tur att dom har humor – för deras vardag har kantats av många uppförsbackar.

Lördagen den 13/8 och det var dags för genrep i Kävlinge Gamla kyrka, där och då inser vi alla att hoppsan – alla gästerna kommer inte att få plats. Detta är alltså en vecka innan bröllopet. Marie, kyrkovaktmästaren fattar sig snabbt och säger – den “nya” kyrkan, Korsbackakyrkan är ledig den 20/8. Ska vi kanske gå upp dit och titta? Jag såg i Natalies ögon att detta var droppen på allt som hänt senast tiden, men som den stjärna hon är så ryckte hon på axlarna. Jaha – då får vi väl sätta upp en lapp på kyrkporten nästa helg… “Fullsatt”? “Vi har bytat kyrka, ni hittar oss där uppe och en pil”? Humor! Följet, brudparet, kyrkovaktmästaren, prästen och jag knatade upp till den andra kyrkan och väl där inser vi nog alla ganska snabbt att det var ett klokt val att byta.

För mig som fotograf var det fritt spelrum i denna stora kyrka, jag kunde till och med gå bakom altaret! Givetvis stämde jag av detta med Eva, prästen, så att hon var ok med det! Självklart inte under bön… Eva känner Natalie och Johan sedan många år tillbaka och det märktes under vigselceremonin, det var en innerlig och djup stämning med både skratt och tårar. Brudparet dansade sig ut genom altargången och gömde sig i kyrkans kök medan gästerna gick ut. Utanför kyrkan ser jag till att ställa mig så att jag får fri sikt mot kyrkporten, inga gäster framför som skymmer sikten. Plötsligt hör jag tärnan Madde ropa – “var är fotografen”? “Hon ska ha fri sikt!”, “gör som hon säger” *haha* – ännu en med härlig humor! Här gick det inte att vara diskret längre, det är ju faktiskt mitt motto som fotograf. Diskret, tyst, smygande – eller som en nära vän uttryckte – du är ju en “fotografninja”. Johan och Natalie togs emot av gästerna och massor, massor av risgryn. Det blev som ett snökaos, men roliga bilder och ännu roligare kommentarer. Bruden fick mängder av risgryn innanför klänningen, brudgummen hjälpte henne att uppskatta mängden 😉 och ubrast plötsligt “herregud, vad gör du när riset börjar svälla”? Alltså, skrattbrytet var nära. Brudparet hade önskemål om att ta bilder med närmaste familjen och följet utanför kyrkan innan avfärd mot Högs Mölla där porträttfotograferingen skulle vara. Vi fick bland annat till några väldigt härliga hoppbilder!

Det var en mycket fin gammal bil som hämtade brudparet, chauffören korkade upp en flaska bubbel och sedan åkte vi till Högs Mölla – detta underbara ställe på jorden. Högs Mölla är privatägt så man kan inte bara åka dit, men… jag är bekant med paret som bor där och vi hade fått tillåtelse att hålla fotograferingen där. Solen sken och fåglarna kvittrade, bättre dag kunde Johan och Natalie inte fått!

Villa Aquila i Kävlinge stod redo för kvällens festligheter och där pågick minglet när jag och brudparet anlände. På baksidan av huset stod grillmästaren med den helgrillade grisen och doften av grillat fick allas magar att kurra. Brudparet erbjöd mig att stanna på middagen… Eller rättare sagt, klart du måste stanna på middagen löd det 🙂 Jag var inte svårövertalad, stämningen var redan väldigt hög och jag kunde inte annat än fnissa lite för mig själv när jag tänkte på alla knasiga upptåg som skulle komma. Jag stannade kvar, förevigade både tårta och dans. Det var en fantastiskt trevlig kväll.

Johan och Natalie, tack för att jag fick vara er bröllopsfotograf och tack för den vänskap vi nu byggt upp!