Om

Vem är egentligen fotografen som håller till på Borgeby Slott?

I korta drag, det är hon som går omkring i Slottsparken med näsan i blommorna, ögonen mot himlen för att se hur solen står och öronen lyssnandes efter fågelläten. Det är hon som säger ja till nya uppdrag utan att blinka, det är hon som kryper runt på studiogolvet med bolibompamusik dånandes i högtalarna. Det är hon som älskar att vara delaktig i familjers glädjestunder, som blir rörd till tårar av fina ord och känslosamma uttryck. Det är hon som älskar att fotografera. Varmt välkommen! /Jessica

 

Bakgrund

Tanken på att starta ett företag där jag kan få utlopp för min kreativa ådra, har funnits i några år. Nu kom vändpunkten och en öppning skapades. Jag vågar satsa – jag ska fotografera livets glada stunder, jag ska fotografera brudparets största dag, barnens glada skratt, familjens pälsklingar och ta del av det som är glädje för er och för mig.

Mitt stora intresse för att fotografera började 2014, då med makrofotografering. Jag upptäckte att växter och insekter är otroligt fascinerande på nära håll. För att fotografera makro tvingades jag att vara stilla och hitta ett lugn – precis vad jag behövde då. Aldrig tidigare hade jag studerat vattendroppar, insekter eller bladens färgskiftningar – stressen hade tagit för stor del av mitt liv.

2015 hade jag kameran med mig på nära vänners bröllop, ett omedvetet startskott för mitt bröllopsfotograferande. Det visade sig nämligen att förstoringarna på vännernas vägg är en av mina bilder – jag fångade känslan – jag kände känslan. 2016 då vänner väntade sitt andra barn så frågade jag om jag kunde få föreviga den runda bebismage och familjens kärleksfulla blickar? En underbar sommarkväll i Vikhög gjorde vi slag i saken.

Som Pippi Långstrump säger ”det har jag aldrig gjort förut så det klarar jag säkert alldeles utmärkt”, varje uppdrag är en ny utmaning och en ny erfarenhet.